Zgoda na pliki cookie

Nasza witryna wykorzystuje pliki cookie, aby zapewnić wygodę przeglądania i dostarczać informacje. Przed dalszym korzystaniem z naszej witryny zgadzasz się i akceptujesz naszą Politykę plików cookie i prywatność

STARTWydarzeniaAktualnościDodaj firmęKonkursy

PIEKARNIE - URSYNÓW

W dzielnicy Ursynów istnieje szereg piekarni. W każdej z nich można zamówić świeże pieczywo żytnie, pszenne, ciemne, razowe, z ziarnami. Nie ma nic lepszego niż pyszna i świeżutka bułka na śniadanie. W naszym Portalu znajdą Państwo wykaz piekarni zlokalizowanych na terenie Ursynowa. Chrupiący rogal? Pieczywo tostowe? Chleb pszenny? Zamów prosto z piekarni.
PIEKARNIA GRZYBKI Sklep Firmowy
ul. Belgradzka 46
Warszawa
tel.kom.539 758 008
PIEKARNIA OSKROBA
ul. Braci Wagów 20
Warszawa
tel.kom.784 135 079
PIEKARNIA PUTKA
ul. Dereniowa 10
Warszawa
tel.kom.607 047 543
Ilość odsłon: 3856
Kto z nas nie lubi zjeść świeżego pieczywa na śniadanie, chrupiące bułki, świeże rogale, smaczne bagietki i jeszcze ciepły chleb, a to wszystko prosto z piekarni na Ursynowie. Pieczywo w piekarni jest pieczone i sprzedawane tego samego dnia, stąd tak pyszny i świeży smak różniący się od chlebów leżących na półce sklepowej dłużej. Chleb, bułki, rogale czy bagietki są pieczone w małych partiach na bieżąco, w zależności od zapotrzebowania.

Pieczywo jest nazwą ogólną wyrobów wypiekanych z różnych rodzajów mąk (pszennej, żytniej, orkiszowej) z dodatkiem wody, soli, a także w zależności od rodzaju pieczywa z mleka, jaj, zakwasu lub droższy, oraz dodatków - ziaren słonecznika, żurawinę, pestek dyni, sezamu, maku i innych.

W piekarniach i sklepach firmowych z pieczywem zlokalizowanych na terenie Dzielnicy Ursynów dużą uwagę poświęca dbaniu o naturalny wypiek pieczywa i braku konserwantów, po to, aby pieczywo było zawsze chrupiące i zdrowe. Niestety takie zdrowe chleby czy bułki mają krótki okres trwałości i przydatności do spożycia, więc najlepiej jeść je od razu.

Jakie są rodzaje pieczywa?

  • Pieczywo pszene - ten rodzaj pieczywa wypiekany jest z mąki pszennej, o jaśniejszym lub ciemniejszym zabarwieniu

  • Pieczywo żytnie - ten rodzaj pieczywa wypiekany jest z mąki żytniej jasnej lub mąki żytnej ciemnej

  • Pieczywo mieszane - ten rodzaj pieczywa wypieka się z mieszanki mąk żytnej i pszennej.

  • Pieczywo bezglutenowe - ten rodzaj pieczywa jest wytwarzany z mąk niezawierających glutenu, takich jak mąka migdałowa, z pestek dyni, gryczana, ryżowa i wiele innych.


Chleb jest jednym z najstarszych produktów spożywczych w historii ludzkości. Najstarsze archeologiczne dowody naukowe pokazują, że już około 14 500 lat temu wypiekano chleb w prostym piecu, można powiedzieć, że były to pierwsze piekarnie.

Wypiekane w piekarniach na Ursynowie chleby, bułki, rogale i inne odmiany pieczywa, są pokarmem uniwersalnym i można używać ich do większości potraw. Chleb można smarować masłem, można go namaczać w sosach czy zupach, można go polewać różnymi słodkimi i pikantnymi pastami do smarowania, można robić tosty z chleba tostowego, a przede wszystkim robić z nich różnego rodzaju kanapki. Kanapki z chleba i bułek, to najbardziej popularna i rozpowszechniona potrawa z pieczywa. Z pieczywa, w zasadzie z zeschniętych bułek robi się również bułkę tartą, która jest używana jako panierka do różnego rodzaju potraw.

Piekarnie działające na terenie dzielnicy Ursynów mają w swojej ofercie:

  • Bułki - w tym bagietki, bajgle z makiem, bajgle z sezamem i siemieniem lnianym, bułki cebulowe i dyniowe, bułki grahamki, bułki hamburgerowe ciemne i jasne, bułki indyjskie, bułki kajzerki i kurkumki, robione na zakwasie, bułki otrębowe, owsiano-orkiszowe, bułki typu paluch klasyczne i z żółtym serem, bułki razowe, szpinakowe, włoskie, ciabatty zwyczajne i żytnie oraz rogale.

  • Bułki słodkie - w tym bułka jogurtowa, słodka i typu babuszka, chałki, drożdżówki z budyniem, jabłkiem i jagodami kamczackimi, wegańskie drożdżówki z owocami, drożdżówki z serem, z owocami sezonowymi i rwaniec maślany.

  • Chleby żytnie - w tym chleby litewskie, kurpiowskie, dyniowe, chleb poligonowy, chleb razowy, chleby słowiańskie i z pełnego przemiału oraz chleby żytnie z żurawiną, oraz daktylami i miodem.

  • Chleby mieszane - w tym chleb alzacki, chleb bałkański z oliwkami, chleb biesiadny, chłopski, gryczany, jaglany, chleb staropolski, grochowski, jęczmienny, chleby na jogurcie, chleby razowe ze słonecznikiem, chleby proteinowe, z pełnych ziaren, chleb szwajcarski, włoski, wiejski, tosty z mąką orkiszową oraz tosty pszenne.

  • Chleby orkiszowe - w tym chleb z mąki orkiszowej


Ile kosztuje chleb pszenny w piekarniach na Ursynowie?
Cena chleba pszennego zależy od rodzaju, dodatków i wielkości, ceny zaczynają się od około 2,80 złotych w górę.

Jaki jest koszt chleba żytniego w piekarni na terenie Ursynowa?
Koszt chleba żytniego zależy od tego, czy ma jakieś dodatki i jakiej jest wielkości, ceny zaczynają się od około 4,50 złotego i wyżej.

Jaka jest cena chleba bezglutenowego w piekarni działającej na terenie Dzielnicy Ursynów?
Ceny chlebów bezglutenowych zależą od rodzaju i gramatury pieczywa, ceny zaczynają się od około 6 złotych w górę.

Ile kosztuje chleb tostowy w ursynowskich piekarniach?
Koszt pieczywa tostowego zależy od rodzaju i wielkości chleba, ceny zaczynają się od około 2,50 złotych i wyżej.

Ile kosztuje chleb orkiszowy w piekarni na Ursynowie?
Cena chleba orkiszowego zależy od dodatków i gramatury, ceny zaczynają się od około 8 złotych w górę.

Jaka jest cena bułki grahamki w piekarniach na terenie Ursynowa?
Ceny bułek grahamek zaczynają się od około 0,80 groszy i więcej.

Powyższe ceny pieczywa są cenami szacunkowymi, ponieważ każda piekarnia zlokalizowana na Ursynowie ma swój własny cennik uzależniony od rodzaju pieczywa, dodatków, gramatury i wielu innych aspektów.